2015. február 27., péntek

Könyvtárban jártam

Kedves Olvasóim!
Repül az idő, méghozzá sebesen! Legutóbbi jelentkezésem óta csaknem két hónap telt el, mégis csupán néhány pillanatnak tűnik.
Időközben beindult az Aranymosás regénypályázat, egyre-másra kerülnek ki az oldalra (http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/) az előszűrésen sikeresen átjutó pályázók írásainak első részletei. Amikor ezeket a sorokat írom, már 24 történetbe olvashattunk bele, ezek közt egyelőre még nem volt ott a Visszatérő végzet. Persze, ami késik, nem múlik. Érdekes tanulság viszont a két évvel ezelőtti pályázathoz képest, hogy idén eddig egyetlen vámpíros sztori sem bukkant fel, és meglepő módon eddig mindössze egyetlen fantasy-részlet látott napvilágot. Előre törtek viszont a tini/gimi témakörben mozgó alkotások, minden harmadik kikerülő részlet ilyen. Tekintve, hogy alighanem elértük a teljes kikerülő mennyiség felét, a tendenciák komolyan vehetők. Természetesen mihelyt az én regényem is felbukkan, jelentkezem, és megosztom a gondolataimat a fogadtatásáról.
Ahogy korábban jeleztem, igyekszem a lehető legtöbb olvasómhoz személyesen is eljutni, ennek érdekében több könyvtárban is tartok író-olvasó találkozókat ezekben a hónapokban. Két nappal ezelőtt a miskolci Tompa Mihály Könyvtárban volt jelenésem.
A közönség
Nagyon kellemes hangulatú beszélgetés volt, akik eljöttek sok mindenről kérdeztek. Ezúttal volt felolvasás is, ami nekem új élmény volt, hiszen furcsa más tolmácsolásában visszahallani saját gondolataimat.
Író és kérdező
A felolvasás
Köszönettel tartozom a könyvtár személyzetének a szívélyes vendéglátásért és a kedvességért, amivel sokat segítettek, hogy jól sikerüljön a rendezvény.
Külön pozitívum, hogy végre személyesen is találkozhattam egy miskolci írókollégával, a történelmi regényeket író Trux Bélával. Furcsa belegondolni, hogy noha egy városban élünk, a legutóbbi időkig nem tudtunk erről. Vannak azonban más kollégák is szűkebb pátriámban, szeretném, ha velük is sikerülne személyes kapcsolatot teremteni, hiszen ugyanaz a szenvedélyünk.
Miskolci írók
Az elkövetkező időszakban egyáltalán nem fogok unatkozni, az eseményekről természetesen beszámolok itt is. Erről egyelőre ennyit, a többit meglepetésnek szánom.

Amolyan utóiratként szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a Lélekcsapda című könyvemhez továbbra is nagy kedvezménnyel, a bolti ár feléért juthattok, ha közvetlenül engem kerestek meg a facebookos profilomra írt privát üzenetben, vagy levélben a zoltan.zibriczki@gmail.com címe írva. A postaköltséget én állom!

Itt megnézheted, hogy vélekedtek, akik már olvasták:

Itt pedig egy kis vizuális kedvcsinálót találsz:



Üdv.
Mason





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése